Nieuws

Voermeesters gmo-controlled gecertificeerd

Voermeesters is als eerste paardenvoermerk gmo-controlled gecertificeerd. Dit houdt in dat Voermeesters uitsluitend werkt met grondstoffen die niet genetisch gemodificeerd zijn.

Mais en soja zijn gewassen die vaak worden gemodificeerd en in paardenvoeders worden verwerkt. Het is niet bekend wat op lange termijn de invloed van modificatie is op de gezondheid, het klimaat en het milieu, stelt het paardenvoermerk.  

Voermeesters heeft daarom besloten om voortaan uitsluitend te kiezen voor niet-gemodificeerde grondstoffen. Daarnaast gebruikt Voermeesters alleen duurzame verantwoorde soja.

Certificering

Om deze keuze te kunnen borgen, is Voermeesters GMP+ gmo-controlled gecertificeerd. Er worden eisen gesteld aan het gebruik van gmo-vrije grondstoffen en de controle hierop. Ook versleping tijdens de opslag, de productie en het transport worden onder de loep genomen.

Gmo-controlled

Voermeesters paardenvoer is minimaal 99% gmo-vrij. Doordat er tijdens het transport en de opslag kans is op versleping, mag van de Nederlandse wetgeving de term gmo-vrij niet worden gehanteerd. Daarom heet gmo-vrij bij Voermeesters gmo-controlled.

Zuiver Voer

Voermeesters produceert alle voeders volgens de Zuiver Voer-filosofie. Onder de noemer Zuiver Voer worden bewuste keuzes gemaakt voor zuivere, natuurlijke grondstoffen en productietechnieken. Het resultaat: structuurrijke voeders voor een betere en gezondere vertering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.