Nieuws

Denkavit heeft onlangs overeenstemming bereikt met Grober over de overname van hun Amerikaanse dochteronderneming, Grober Nutrition LLC. Een bedrijf dat zich richt op de productie van feed ingredients en innovatieve voeders voor jonge dieren in Auburn, New York, USA.

De overname is volgens Denkavit een strategische beslissing voor beide partijen, gebaseerd op de wens om samen te werken met een partner met dezelfde waarden over innovatie en kwaliteit.

Wereldspeler

Algemeen directeur Erik Buys van Denkavit licht toe: “Met deze stap geven wij invulling aan onze strategie om een wereldspeler in jongdiervoeding te willen zijn. De markt voor kalvermelken in de Verenigde Staten is erg groot en biedt ons veel kansen.”

Ervaring

Grober CEO Jerry Bartelse: “Grober en Denkavit hebben al ruim 30 jaar een nauwe samenwerking. Grober heeft Nederlandse roots en werkt volgens Europese standaarden, met gedeelde toewijding aan kwaliteit in feed ingredients die aansluiten bij Denkavit.”

Hoger niveau

Dankzij de overname kan de in Auburn gevestigde fabriek naar een hoger niveau worden gebracht. Een uitgebreid team met veel kennis, gebaseerd op de vele jaren onderzoek en ervaring van Denkavit, zullen daaraan bijdragen.

De activiteiten van Grober Nutrition LLC zullen in hun huidige vorm worden gecontinueerd als 100 % dochteronderneming van de Denkavit Groep.

Canada

Het Canadese bedrijf, Grober Nutrition Inc., is een onafhankelijk bedrijf dat zijn activiteiten met hernieuwde focus in Canada zal voortzetten. Grober Nutrition Inc. zal bovendien als klant gebruik kunnen maken van de kennis en de doorontwikkeling van de Auburn fabriek.

Voor Grober Nutrition Inc. is het een strategische beslissing om zich te concentreren op het investeren en uitbreiden van de jongdiervoedingsactiviteiten in Canada. De verkoop van de Auburn fabriek aan een vertrouwde partner ondersteunt deze strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.