Nieuws

Studenten diervoeding ontvangen BSD-studiebeurs

BSD
In Wageningen werden woensdag de BSD-studiebeurzen uitgereikt.

Tien studenten diervoeding ontvingen in Wageningen een beurs van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD). De stichting reikte dit jaar de 128ste beurs uit sinds de oprichting tien jaar geleden.

De stichting BSD bestaat dit jaar tien jaar. Deze gelegenheid is voor de stichting onder andere aanleiding geweest om een nieuw logo te ontwikkelen. “Met dit logo willen we de verbintenis tussen studenten en de diervoedersector uitstralen.”

Goede start

De stichting reikt elk jaar studiebeurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie veehouderij aan WUR specialiseren in de richting diervoeding. Voor de studiebeurzen van dit jaar ontving BSD 23 aanmeldingen. Tien daarvan werden gehonoreerd. “Uit het aantal aanmeldingen blijkt dat de stichting nog steeds een succes is in de sector.”

Met de studiebeurzen biedt BSD naar eigen zeggen een goede start voor studenten en een ingang naar het diervoederbedrijfsleven. “We zijn trots dat we vandaag weer de BSD-beurzen uit mochten reiken aan de studenten. We dragen hiermee bij aan het opleiden van jonge mensen voor de diervoedersector”, aldus BSD-bestuurslid Nico de Vos.

Studiebeurs

Elk jaar kent de stichting BSD studiebeurzen toe aan studenten die geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van studenten maar ook de behaalde studieresultaten worden meegewogen. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daar bovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die de studie diervoeding versterken en dus tot verdieping in dit vakgebied leiden.

Gezien de structurele vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide diervoedingsdeskundigen, wil stichting BSD studenten motiveren om te kiezen voor de specialisatie diervoeding. Doel van de stichting is op deze wijze bij te dragen aan de internationaal toonaangevende positie van Nederland op het gebied van grondstoffenexpertise, voederwaardering en diervoedingsonderzoek blijft spelen.

Beweging

Bestuurslid Karin van de Belt: “De diervoedersector is een prachtige sector die continu in beweging is. Nieuwe ontwikkelingen en veel onderzoek zorgen ervoor dat de sector toonaangevend is. Door de opleiding te stimuleren en de sector bekender te maken onder studenten, willen we de aanwas van nieuw diervoedingstalent waarborgen.”

Lees ook: BSD reikt honderdste studiebeurs uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.