Nieuws

Space 2019 succesvol verlopen

Foto: Space

Editie 33 van Space, in het Franse Rennes, is succesvol verlopen. De beurs die van 10 tot en met 13 september plaatsvond, trok 105.318 bezoekers, waarvan 14.706 afkomstig uit het buitenland. Dat meldt de organisatie die spreekt van een succesvolle editie.

Het buitenlandse bezoekersaantal, afkomstig uit 122 landen, steeg met 2%. Het bewijs, volgens de organisatie, dat deze editie kon rekenen op een internationaal publiek. De beurs werd bezocht door talrijke delegaties die op zoek gingen naar de nodige antwoorden omtrent de ontwikkeling van de dierlijke productie in eigen land.

Klimaat

Deze editie van Space stond onder andere in het teken van het klimaat. Landbouwers leveren enorme inspanningen in de strijd tegen de klimaatopwarming, bewijzen daarvan waren te zien bij Espace for the Future.

Innovatie

Space schonk daarnaast opnieuw veel aandacht aan innovatie in de veeteelt met de nominatie van 46 Innov’SPACE laureaten, waaronder vier speciale vermeldingen. Deze innovaties zetten vooral in op duurzame ontwikkeling, een uitstekende diergezondheid en dierenwelzijn, IT en betere arbeidsomstandigheden.

Officieel bezoek

Dankzij het officiële bezoek van de minister van Landbouw en Voedselvoorziening, Didier Guillaume, en de prominente aanwezigheid van de voorzitter van de regionale raad van Bretagne, Loïg Chesnais-Girard, konden veel actoren uit de veehouderij hun mening geven over de te varen koers van de landbouwsector die in een overgangsperiode zit.

Space wil alle veehouders bijstaan in deze evolutie door hen gedurende vier dagen contacten aan te reiken. Space 2020 vindt plaats van dinsdag 15 tot vrijdag 18 september 2020.

Meer hierover in De Molenaar 14, deze verschijnt 4 oktober 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.