Nieuws
#trotsopdeboer!
Agrarische organisaties startten een campagne #trotsopdeboer!

In de weekendedities van een aantal landelijke en regionale dagbladen is zaterdag 28 september een paginagrote fullcolour advertentie gepubliceerd met als titel ‘Wij zijn trots op de boeren’ (#trotsopdeboer). Deze actie wordt gesteund door 31 partijen uit de sector. De logo’s van alle deelnemende partijen staan onder de sfeervolle advertentie.

Initiatief

LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland), Nevedi (Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie) en CRV (Coöperatieve veeverbeteringsorganisatie) hebben het initiatief genomen om de boeren een hart onder de riem te steken en een positief geluid te brengen naar de maatschappij.

De agrarische sector is volop in het nieuws. Boeren maken zich zorgen over de continuïteit van hun bedrijf en hun positie in de maatschappij. Veel partijen die met enige regelmaat op het boerenerf komen, delen deze zorgen. Daarom spreken ze hun waardering uit voor de boer door een paginagrote advertentie te plaatsen in de landelijke en regionale kranten.

Advertentie

De advertentie is zaterdag 28 september gepubliceerd in het Algemeen Dagblad (AD), de regionale dagbladen van het AD, alle edities van het Noordhollands Dagblad en NRC Handelsblad. Ook online wordt de advertentie via het AD en de regionale kranten wijdverspreid en dragen de partners de boodschap uit via social media.

“Trots werkt aanstekelijk. Iedereen die trots is op boeren kan dit vanaf zaterdag 28 september 2019 delen via #trotsopdeboer!”, aldus de initiatiefnemers in hun oproep.

Eerder al adverteerde Agrifirm in de Telegraaf om boeren een hart onder de riem te steken. Ook FrieslandCampina heeft een paginagrote advertentie geplaatst.

Actiedag

Dinsdag 1 oktober is door de agrarische sector uitgeroepen tot landelijke actiedag. De verwachting is dat enkele duizenden boeren naar Den Haag zullen komen om aandacht te vragen voor de beeldvorming en de vele beklemmende regelgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.