Nieuws
trade agreement

Kandidaat-Eurocommissaris voor landbouw, de Poolse Janusz Wojciechowski, krijgt vooralsnog geen steun van de landbouwcommissie in het Europees Parlement. Dat meldt VVD-Europarlementariër Jan Huitema.

De hoorzitting van de kandidaat-Eurocommissaris vond dinsdagmiddag 1 oktober plaats. Hij werd ondervraagd door leden van de landbouw- en milieucommissies van het Europees Parlement.

Onduidelijke visie

“Janusz Wojciechowski heeft helaas geen goede eerste indruk gemaakt. Hij miste een duidelijke visie en sprak zonder de energie en passie, die wat mij betreft nodig zijn, om deze belangrijke post voor de Europese landbouw uit te kunnen oefenen”, schrijft Huitema.

Twijfel  

“Bovendien ben ik er nog niet van overtuigd dat hij de geschikte kandidaat is om te zorgen voor een Europees landbouwbeleid dat de concurrentiepositie van de boeren versterkt, duurzame resultaten beloont en innovatie stimuleert. Essentiele ingrediënten voor het toekomstige landbouwbeleid”, aldus Huitema.

Herkansing

De landbouwcommissie heeft na afloop van de hoorzitting besloten dat Wojciechowski nog een ronde schriftelijke vragen zal moeten beantwoorden voor hij mogelijk groen licht krijgt. Een tweede hoorzitting behoort ook nog tot de mogelijkheden. De beantwoording van vragen in de eerste hoorzitting werd als onvoldoende beschouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.