Nieuws
NutriPower+ wordt gebruikt om de Vida-biggenvoeders van ForFarmers te optimaliseren.

ForFarmers heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee nauwkeurig wordt bepaald hoe de opname en vertering van voedingsstoffen bij biggen verloopt. De nieuwe technologie, NutriPower+, wordt vanaf nu ingezet bij de samenstelling en optimalisatie van de Vida-biggenvoeders van ForFarmers.

NutriPower+ zorgt volgens ForFarmers voor nog betere groeiprestaties en een betere darmgezondheid van biggen. Met de technologie kan de invloed van grondstoffen op de voeropname en darmgezondheid van biggen beter worden voorspeld dan voorheen.

Parameters

Met behulp van de NutriPower+-technologie wordt op basis van negen parameters de verteringssnelheid van grondstoffen in het voer bepaald. Op deze wijze wordt ook inzicht verkregen in de hoeveelheden onverteerbare grondstoffen in het maagdarmkanaal van de big. Met behulp van  de data die NutriPower+ oplevert, worden voor Vida-biggenvoer grondstoffen geselecteerd die biggen het best kunnen benutten. Dit zorgt voor betere voeropname, groeisnelheid, voerefficiëntie en darmgezondheid. En dat resulteert uiteindelijk in een beter rendement voor varkenshouders.

Onderzoeksproject

NutriPower+ is ontwikkeld en gebaseerd op resultaten van een gezamenlijk onderzoeksproject met strategisch partner Trouw Nutrition. De technologie is ook bruikbaar voor het voorspellen van de variatie van de benutting van voedingsstoffen afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en zelfs de gezondheidstoestand van de big. NutriPower+ is exclusief ontwikkeld voor ForFarmers Vida-biggenvoer.  

Benutting

“Het huidige systeem dat de diervoederindustrie nog op grote schaal gebruikt om de benutting van voedingsstoffen bij biggen te beoordelen, is verouderd en onnauwkeurig”, aldus Jan Fledderus, Innovatiemanager biggen bij ForFarmers. “Dat oude systeem is niet gebaseerd op onderzoek bij biggen, maar op metingen van onverteerde voedingsstoffen in de mest van varkens met een lichaamsgewicht van 40 kg of meer.”

Grondstoffen

ForFarmers heeft de afgelopen jaren, samen met Trouw Nutrition, gewerkt aan een nieuw systeem. Meer dan 140 grondstoffen werden onderzocht en opnieuw beoordeeld met behulp van de nieuwste analysetechnieken die ook in de humane voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt. De invloed van maagzuur op de spijsvertering bij biggen, evenals de snelheid van eiwit- en zetmeelvertering, waren enkele gemeten factoren. Fledderus: “Deze studie toonde ook aan dat de pH-waarde in de maag van biggen heel anders is dan bij oudere varkens. En dat is van grote invloed op de opname en beschikbaarheid van voedingsstoffen.”  

De nieuwe NutriPower+-technologie wordt toegepast in alle formules en ingrediëntmatrixen om het Vida-biggenvoerassortiment te optimaliseren.

Lees ook: ForFarmers lanceert nieuw varkensvoerconcept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.