Nieuws
free trade agreements

Het Europees Parlement heeft de kandidatuur van de beoogd Eurocommissaris voor Landbouw, Janusz Wojciechowski, dinsdagmiddag 8 oktober goedgekeurd. Dat meldt VVD-Europarlementariër Jan Huitema.

Tijdens zijn herkansing, een tweede hoorzitting waarin hij opnieuw vragen beantwoordde van Europarlementariërs van de Landbouw- en Milieucommissies, maakte Wojciechowski een betere indruk dan tijdens de eerste hoorzitting exact een week eerder. Hij wist zijn plannen voor een modern Europees landbouwbeleid meer in detail toe te lichten.

Voordeel van de twijfel

Wat Huitema betreft, heeft de Pool het op het nippertje gered. “Janusz heeft de goedkeuring gekregen van het Europees Parlement, maar wat mij betreft heeft hij het met hakken over de sloot gehaald”, schrijft Huitema.

Bezorgdheid  

“Wojciechowski had vandaag een sterker verhaal dan vorige week, maar mijn zorgen over zijn geschiktheid voor deze rol zijn niet helemaal weggenomen. Ik zal zijn werk dan ook goed in de gaten houden de komende tijd, zodat hij zich aan zijn opdracht houdt om te werken aan een Europees landbouwbeleid dat werkt voor de boer.”

Lees ook: Nog geen groen licht voor kandidaat-landbouwcommissaris 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.