Nieuws
Dier&Recht

De Stichting Dier&Recht heeft minister Carola Schouten van Landbouw een brandbrief gestuurd met daarin de oproep om de kalversector aan banden te leggen. In de brief stelt de stichting de minister voor om met ingang van 2020 kalverrechten in te voeren.

Verwaarden

Volgens de stichting Dier&Recht beperkt de kalversector zich niet tot het verwaarden van Nederlandse kalveren. Door de import van vleeskalveren en het exporteren van het kalvervlees draagt de sector niet bij aan de kringlooplandbouw die de Nederlandse regering voorstaat.

Volgens de stichting is de import van vleeskalveren tussen 2016 en 2018 toegenomen, terwijl Nederlandse koeien moesten worden geslacht. Dier&Recht is van mening dat de kalverhouderij buiten schot wordt gehouden, terwijl andere sectoren, zoals de varkens- en de pluimveehouderij zijn gebonden aan een maximum aantal dieren en de melkveehouderij wordt begrensd door fosfaatrechten.

Kalverrechten

Dier&Recht roept minister Schouten in een brandbrief op om per 2020 kalverrechten in te voeren, en het maximum aantal vleeskalveren grotendeels te beperken tot kalveren van Nederlandse bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.