Nieuws

Samenwerking Agrifirm en Dinamica Generale

Voorlopig wordt de meetapparatuur van Dinamica Generale geïnstalleerd op 4 voermengwagens.

Royal Agrifirm Group heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Dinamica Generale. Het Italiaanse bedrijf is wereldwijd marktleider in weeg- en NIR-technologie op mengvoerwagens.

Tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg wordt voor het eerst op 4 Nederlandse melkveebedrijven apparatuur met deze datakoppeling gemonteerd.

De overeenkomst is het resultaat van een samenwerking tussen Agrifirm, Dinamica Generale en Foderteknik, de strategisch partner van Dinamica Generale in Denemarken.

Nauwkeurigheid

Jonne Twerda, rundveedierenarts en TMR-specialist bij Agrifirm, licht toe: “Met deze samenwerking kunnen we het voeradvies van Agrifirm matchen met de metingen van de definitieve hoeveelheid en het soort voer. Het voeradvies kan zo nodig worden aangescherpt. De veehouder kan op basis van betrouwbare metingen nog preciezer gaan voeren binnen zijn of haar gestelde randvoorwaarden zoals kosten en rantsoenkwaliteit.”

Verbeterslag

Bij rantsoenen die in de basis krachtvoer bevatten, is het altijd de vraag of het advies van de Agrifirmadviseur, met betrekking tot de laadvolgorde, de hoeveelheden voedermiddelen en de mengtijd, exact wordt uitgevoerd. “Door de toepassing van deze realtime monitoring kan er een verbeterslag van het advies plaatsvinden en daarmee de kwaliteit van rantsoenen”, aldus Twerda.

Pilot

Voorlopig wordt de meetapparatuur van Dinamica Generale geïnstalleerd op 4 voermengwagens. In deze pilot wordt de data gekoppeld aan de systemen van Agrifirm voor realtime monitoring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.