Nieuws

Nutreco koopt Portugese voerproductie Cargill

nutreco
De Portugese fabrieken van Cargill worden onderdeel van Nanta, de bedrijfseenheid van Nutreco op het Iberisch schiereiland.

De Portugese voerproductie van Cargill wordt overgenomen door Nutreco. Beide bedrijven hebben hiervoor een overeenkomst getekend. Hoeveel Nutreco betaalt voor Cargill’s Portugese voerproductie is niet bekendgemaakt. Cargill’s premix activiteiten zijn geen onderdeel van de overname.

Versterken

Na afronding van de overname zal Cargill’s Portugese voerproductie onderdeel uitmaken van Nanta, Nutreco’s diervoederproductiebedrijf op het Iberisch schiereiland. Nanta is onderdeel van de diervoedingsdivisie Trouw Nutrition. De overname versterkt de positie van Nanta in Portugal. “Deze overname past in onze strategie om de positie op het Iberische schiereiland te versterken”, aldus Harm de Wildt, algemeen directeur van Trouw Nutrition.

“De verkoop van onze voerproductie in Portugal past in onze strategie om ons te focussen op nutritioneel toegevoegde waarde en die kennis zo goed mogelijk geografisch te verdelen. Bovendien maakt de verkoop mogelijk verdere kansen te benutten om te investeren in kennis ten behoeve van de lange termijn strategie”, aldus Jolanda van Haarlem, directeur EMEA voor Cargill Animal Nutrition.

Integreren

Cargill produceert in Portugal met name rundveevoeders die er direct of via dealers worden verkocht aan afnemers. De productie vindt plaats in twee fabrieken, een in het Noorden in Ovar en een in het zuiden van het land, in Alverca. Beide productielocaties komen in handen van Nutreco. Nanta heeft in Portugal een fabriek in Marco de Canaveses. Nutreco verwacht de voerproductie te kunnen optimaliseren en te verdelen over de drie productielocaties.

Nanta neemt het management van de voormalige Cargill fabrieken in Portugal over. “We zullen nauw samenwerken met Cargill om ervoor te zorgen dat we beide bedrijfsactiviteiten zo goed mogelijk integreren, zodra alle noodzakelijke autorisatie is gegeven.” Verwacht wordt dat de goedkeuring van de overname door de Portugese autoriteiten nog zo’n drie tot vijf maanden in beslag zal nemen.

Lees ook: Nutreco neemt Zuid-Afrikaans premixbedrijf over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.