Nieuws

Vion investeert in plantaardige productie

vion
Vion investeert in een fabriek voor de productie van plantaardige vleesvervangers.

Voedselproducent Vion investeert in een fabriek voor vleesvervangers op plantaardige basis. De nieuwe fabriek wordt gebouwd in Leeuwarden, zo heeft de onderneming bekendgemaakt.

Vion-directeur Ronald Lotgerink kondigde eerder dit jaar al aan vleesvervangers te gaan introduceren als onderdeel van de bedrijfsstrategie. “We willen voedselketens bouwen die aansluiten bij de marktvraag”, aldus Lotgerink. In lijn met de bedrijfsstrategie wil het voedingsconcern een productielocatie voor plantaardige producten openen in Leeuwarden.

Vraag

De vraag naar vleesvervangers is de afgelopen jaren gestegen en zal naar verwachting blijven groeien. Behalve in Nederland en Duitsland, de thuismarkten van Vion, groeit de markt voor vleesvervangers ook in andere delen van Europa, zoals het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk.

De productielocatie in Leeuwarden is in 2017 gebouwd en wordt momenteel gebruikt voor de verwerking van rundvlees. “De vleesverwerkingscapaciteit in Nederland is de afgelopen twee jaar fors toegenomen en is ruim voldoende gebleken om aan de vraag te voldoen.”

Keuze

Met enkele aanpassingen kan de fabriek volgens Vion geschikt worden gemaakt voor plantaardige productie. De fabriek kan eventueel worden uitgebreid met meer productielijnen, vriesruimten en opslagcapaciteit. Lotgerink: “Met de kennis van onze investering van enkele jaren geleden, maken we nu de strategische keuze om te investeren in een fabriek voor plantaardige producten in Leeuwarden en zullen we naast veehouders ook akkerbouwers verwelkomen als leveranciers.”

In Leeuwarden wordt momenteel rundvlees geproduceerd.

Lees ook: Vion moderniseert productielocatie in Boxtel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.