Nieuws

De Vilofoss Group, waarvan het Vlaamse Nutriprof sinds deze zomer deel uitmaakt, investeert in een nieuwe premix- en veevoederfabriek in Denemarken. DLG Group (DLG), waaronder Vilofoss valt, heeft onlangs de investering goedgekeurd.

Vilofoss is de belangrijkste pijler van de premix- en veevoeder-activiteiten van DLG en heeft een omzet van 3 miljard DKK. Daarmee is het een van de grootste spelers op de Europese markt voor vitamines en mineralen voor de veehouderij.

Sleutelrol

Jacob Holm, CEO van Vilofoss, is verheugd dat de raad van bestuur van DLG de plannen voor de nieuwe investering heeft goedgekeurd. “Dit is een belangrijke stap voor zowel de Deense- als de internationale business van Vilofoss. De nieuwe fabriek zal een sleutelrol spelen bij het verzekeren van groei, verstevigen van de concurrentiepositie in Denemarken en de winstgevendheid”, aldus Holm.

Capaciteit

De nieuwe fabriek zal worden gebouwd in het verlengde van de bestaande fabriek van Vilofoss in Brædstrup. Holm: “We verwachten dat de bouw in 2020 zal beginnen. Wanneer de fabriek volgens planning in 2022 zal worden voltooid, zal het een state-of-the-art, sterk geautomatiseerde fabriek van 900 vierkante meter zijn met één productielijn met een capaciteit van 50.000 ton per jaar. Op de lange termijn zal het mogelijk zijn om uit te breiden met een extra productielijn.”

Investeringen

De investering in de fabriek is de laatste van verschillende grote projecten in Denemarken door DLG, waaronder het nieuwe hoofdkantoor, de grootste graanterminal van Denemarken en een nieuw logistiek centrum.

“De Deense markt is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. We zijn er trots op om opnieuw een nieuw, groot project in Denemarken aan te mogen kondigen. Het is een investering in de toekomst die onze klanten ten goede zal komen”, zegt Kristian Hundebøll, Group CEO van DLG.

DLG

Met een omzet van bijna 49 miljard DKK en meer dan 6000 werknemers is DLG een van de grootste bedrijven van Denemarken. Premix en veevoeders zijn een van de meest winstgevende bedrijfsonderdelen van de groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.