Nieuws

Jan Mekers was maandag 11 november precies 50 jaar in dienst bij mengvoerproducent CAVV Zuid-Oost Salland in het Overijsselse Haarle. Collega’s zetten Jan en zijn vrouw in het zonnetje.

Met het bereiken van zijn 50-jarig jubileum zet Mekers (66) een punt achter zijn loopbaan bij CAVV Zuid-Oost Salland.  

Zijn werkzame leven begon in 1969 toen hij, 16 jaren jong en net van de landbouwschool, aan de slag ging bij de CAVV in Heeten. Bonnen schrijven op kantoor was toen zijn belangrijkste taak. “Maar het buitenwerk trok me meer”, vertelt Jan. “Als ik genoeg bonnen klaar had, mocht ik vaak mee met de vrachtwagen de boer op om te venten. Prachtig vond ik dat.”

Vrachtwagen

Nadat hij zijn vrachtwagenrijbewijs had gehaald, kroop Mekers achter het stuur van de vrachtwagen om zakken voer naar de boeren te brengen. De laatste tientallen jaren reed hij met een zogenoemde bulkwagen die het voer bij de veehouders in silo’s blaast.

Foto: CAVV Zuid-Oost Salland

Toekomst

Mekers ziet er niet tegenop om te stoppen met zijn werk. “Gelukkig heb ik genoeg omhanden. We wonen op een boerderij in het buitengebied van Heeten. Daar hou ik wat schapen en ook verbouw ik ieder jaar mais. Voorheen moest ik vaak ’s avonds na het werk nog even snel de schapen controleren. Nu neem ik daar de tijd voor, en wandel op mijn gemakje langs de weilanden. Mijn nieuwe leven bevalt me wel.”

CAVV Zuid-Oost Salland houdt voor Mekers een afscheidsreceptie op zaterdag 30 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.