Nieuws

Agrifirm en betrokken partijen nemen veiligheidsmaatregelen met betrekking tot de spoorwegovergang bij de productielocatie in Oss. Aanleiding is een botsing tussen een bulkwagen van Agrifirm en een goederentrein op woensdagavond 6 november. Hierbij vielen geen gewonden.

De bulkwagen wilde het terrein oprijden en moest daarvoor eerst de spoorweg oversteken, daarbij zag de chauffeur de aankomende locomotief over het hoofd. De locomotief kon niet tijdig stoppen en is op de zijkant van de bulkwagen ingereden.

Spoedoverleg

Naar aanleiding van dit en eerdere ongevallen op dit gevaarlijke punt, heeft met spoed overleg plaatsgevonden tussen Agrifirm, RailPro, ProRail, Inspectie ILenT, Gemeente Oss en Osse Overslag Centrale om tot een structurele oplossing te komen die de spoorwegovergang veiliger moet maken, en ongevallen in de toekomst moet voorkomen.

Maatregelen

De te nemen maatregelen zien er als volgt uit:

– Andreaskruisen plaatsen op de openbare weg en het Agrifirmterrein
– Overwegbevloering voorzien van duidelijke belijning
– Overwegschakelaar plaatsen om zwaailampen op het hek te activeren
– Aanpassing belijning en/of uitrusting op de parallelweg zodat inrijdend verkeer bewuster wordt van de overweg
– LED waarschuwingsborden op de openbare weg met ‘Let op trein’
– Verwijderen bomen voor beter zicht
– Extra verlichting plaatsen voor beter zicht
– Locomotief krijgt rondom verlichting. 

Vervolg

De veiligheidsmaatregelen worden binnenkort gerealiseerd en tot die tijd is er een verkeersregelaar aanwezig voor begeleiding van de spoorwegovergang. Daarnaast gaat periodiek overleg plaatsvinden tussen de betrokken partijen om de maatregelen te evalueren en hiermee de veiligheidssituatie op deze plek zo snel mogelijk grondig te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.