Nieuws
ThreAmino
Vanwege een probleem met de levering van blauwzuur voor methionineproductie, heeft Evonik zijn methioninefabrieken in Antwerpen tijdelijk gesloten.

Naar aanleiding van een probleem met de levering van blauwzuur (HCN) voor de productie van methionine, heeft Evonik zijn methioninefabrieken in Antwerpen tijdelijk gesloten. Klanten en leveranciers zijn hiervan op de hoogte gebracht.

“Helaas hebben we te kampen gehad met een uitval van de HCN-voorraad voor onze methionineproductie. Het falen van de levering heeft gevolgen voor onze beide methioninefabrieken in Antwerpen”, zegt Dr. Emmanuel Auer van Evonik.  

Oplossing

Evonik onderzoekt reparatiescenario’s en verwacht zeer binnenkort een oplossing. Ondertussen probeert Evonik aan de vraag van de klant te voldoen met voorraadmaterialen en verwacht geen impact op de winst. “De technische teams werken hard om het probleem op te lossen en klanten worden op de hoogte gehouden naarmate de situatie zich ontwikkelt”, aldus Auer.

Marktleider

Evonik is een van de marktleiders in speciale chemicaliën. Evonik is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld. In het boekjaar 2018 genereerde de onderneming met meer dan 32.000 werknemers een omzet van 13,3 miljard euro en een bedrijfsresultaat (gecorrigeerde EBITDA) van 2,15 miljard euro uit voortgezette activiteiten.

Diervoedingstak

Het segment Nutrition & Care wordt geleid door Evonik Nutrition & Care GmbH en draagt ​​bij aan het vervullen van menselijke basisbehoeften. Dat omvat toepassingen voor dagelijkse consumptiegoederen evenals diervoeding en gezondheidszorg. Dit segment heeft ongeveer 8200 werknemers in dienst en genereerde in 2018 een omzet van ongeveer 4,6 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.