Nieuws
De Heus

De Heus heeft vrijdag 29 november een overeenkomst getekend voor de overname van de Spaanse mengvoerfabriek Evialis Galicia. Tot genoemde datum behoorde Evialis Galicia tot het Amerikaanse bedrijf Archer Daniels Midland Company.  

Met een afzet van meer dan 50.000 ton mengvoer per jaar, heeft Evialis Galicia een vooraanstaande regionale positie in Noord-Spanje. De overname past in de strategie van De Heus om haar positie te versterken in de omvangrijke Iberische diervoedermarkt.

Mengvoerfabriek

Evialis Galicia, gevestigd in Sada (bij A Coruña), is in 1974 opgericht door een samenwerkingsverband van varkensboeren om voer voor hun eigen varkens te produceren. Inmiddels produceert het bedrijf een compleet assortiment mengvoer voor meerdere diercategorieën. Het accent ligt hierbij vooral op voeders voor melkvee en konijnen.

Activiteiten

De activiteiten en marktbenadering van Evialis Galicia en De Heus komen sterk met elkaar overeen. Net als De Heus focust Evialis zich voornamelijk op de vrije voermarkt. Binnen deze markt richten beide bedrijven zich zowel rechtstreeks tot de zelfstandige veehouderijbedrijven als tot verkoop van diervoeders via een uitgebreid dealer netwerk.

Marktpositie

“Wij zijn blij met de acquisitie. De overname sluit aan bij onze ambitie om de marktpositie van De Heus in Spanje verder te verstevigen. Om te kunnen voldoen aan de hoge De Heus kwaliteitsstandaarden zullen wij de aankomende tijd middels gerichte investeringen verbeteringen en optimalisaties in het productieproces doorvoeren”, aldus Jean François Honoré, general manager van De Heus Iberia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.