Nieuws

FeedValid investeert in nieuwe productielijn

Erik Ottevanger (links) en FeedValid-directeur Jeroen Rossy ondertekenden vrijdag 29 november de samenwerkingsovereenkomst.

FeedValid investeert in een nieuwe productielijn. De bouw start in december 2019 en is volgens planning in mei 2020 afgerond. Met de nieuwe lijn realiseert FeedValid een verdubbeling van het productievolume.

Door de recente ontwikkelingen rond stikstof, methaan, duurzaamheid en Europese sourcing is de vraag toegenomen naar diervoedergrondstoffen die (nóg) beter benut kunnen worden.

Pensbestendig

In Poederoijen produceert FeedValid diverse pensbestendige eiwitrijke producten. De nieuwe productielijn van Ottevanger Milling Engineers maakt het voor FeedValid mogelijk om schroten, oliezaden en peulvruchten beter en efficiënter te bestendigen en thermisch te behandelen.

Bestendige eiwitten

Het juiste procedé van bestendig maken, in combinatie met een hoge verteerbaarheid, biedt de mogelijkheid om het gehalte ruw eiwit in het rantsoen te verlagen tot wel 15%. Dat draagt duidelijk bij aan een vermindering van de stikstof- en methaanuitstoot én het verlaagt de voerkosten.

Thermische behandeling

De techniek om eiwitten chemisch te behandelen leverde tot nu toe een hogere bestendigheid en betere verteerbaarheid op dan de techniek waarbij verhitting en additieven nodig zijn. Dankzij onderzoek op hittebehandeling en de juiste toevoegingen wordt er een state-of-the-art productielijn geïnstalleerd waarmee nagenoeg dezelfde bestendigheid en verteerbaarheid wordt gerealiseerd als met de chemische behandeling. 

Capaciteit verdubbeld

De nieuwe productielijn wordt gebouwd binnen een bestaand gebouw op het fabrieksterrein. Met deze investering realiseert FeedValid een verdubbeling van het huidige productievolume, waarmee de komende decennia ruim kan worden voldaan aan de groeiende vraag naar bestendige eiwitten en thermisch behandelde oliezaden en peulvruchten.

Foto: FeedValid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.