Nieuws

De Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND) is blij met de uitkomst van de vandaag gepubliceerde integrale ketenanalyse diervoeder (IKA), uitgebracht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

“Uit de IKA blijkt dat de diervoederketen goed is gereguleerd en de voedselveiligheid is geborgd. Wij zijn blij met deze uitkomst en bereid met de kennis en kunde van onze leden deze borging verder te verstevigen.”

Kanttekeningen

De NVWA plaatst in zijn analyse enkele kanttekeningen bij zaken waar het nog onvoldoende zicht op heeft, of waarbij ze eventuele risico’s onvoldoende kan inschatten. “Onze leden zijn van harte bereid de NVWA te helpen hierop beter zicht te krijgen. Ze zijn de NVWA erkentelijk dat ze in het voortraject zijn gehoord.”

NVWA

FND constateert dat er in de afgelopen jaren te fors is bezuinigd op de NVWA. “Dit gaat ten koste van de robuustheid van de NVWA, met voldoende kennis en capaciteit. Voor Nederland als exportland is dit echter van groot belang. Ook voor het bestrijden van fraude. FND roept de Rijksoverheid daarom op met extra budget te investeren in behoud van kennis en capaciteit bij de NVWA.”

Lees ook: NVWA: ‘Veiligheid diervoeders op orde, alertheid blijft geboden’ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.