Nieuws
Schothorst 2020

Schothorst Feed Research (SFR) is sinds 1 januari 2020 een samenwerking aangegaan met Groeikracht. SFR heeft veel expertise op het terrein van gewaskwaliteit, voederwaarde en het effect daarvan op productiekenmerken. Om naast deze onderwerpen de klanten van SFR ook te kunnen voorzien van kennis over bodem, bemesting en gewaskwaliteit, is een samenwerking aangegaan met Groeikracht.

Een optimale opbrengst van gewassen van eigen bodem wordt steeds belangrijker voor een efficiënte benutting van stikstof en fosfor. De kringloopbodem, gewas en dier krijgt daarmee veel hernieuwde aandacht. “We zien dat veel buitendienstmedewerkers van mengvoederbedrijven steeds meer en breder advies moeten geven. Naast veevoeding is er veel vraag naar kennis over bodem en bemesting in de agrarische sector”, aldus SFR in een persbericht.

Groeikracht

Groeikracht is een advies- en onderzoeksorganisatie voor de ruwvoerteelt voor veehouders, loonwerkers en toeleveranciers waaronder mengvoerbedrijven. Het bedrijf is in oktober 2015 opgericht onder leiding van Gerard Abbink.

Doelstelling

Klanten van SFR krijgen door deze samenwerking toegang tot de expertise van Groeikracht. De kennis van Groeikracht zal via verschillende kanalen zoals nieuwsbrieven en telefonische helpdesk bij de klanten van SFR komen. Het spreekt volgens beide partijen voor zich dat deze samenwerking zal resulteren in gezamenlijk onderzoek naar bodem, bemesting en gewas.

1 reactie op “Samenwerking Schothorst Feed Research en Groeikracht

  1. Johan Tolkamp schreef:

    Goede samenwerking. Het is belangrijk en ook goed voor de duidelijkheid.
    Men weet waar men terecht kan.
    Past volgens mij in de lijn naar optimale voedselproductie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.