Nieuws

Reudink introduceert onder de naam Maxima een vernieuwd assortiment biologische melkveevoeders. Aanleiding volgens de fabrikant is de groeiende behoefte van biologische melkveehouders om meer melk uit eigen ruwvoer te produceren, de stijgende ruwvoerkwaliteit en de daarmee gepaard gaande vraag naar bijpassende, biologische mengvoeders.

Trends

“We zien twee trends in de markt”, zegt melkveespecialist Robert van Dorst. “De eerste trend betreft een groep biologische melkveehouders die de ambitie heeft om met een zo laag mogelijke mengvoergift maximaal melk uit eigen ruwvoer te produceren. Zij streven naar een duurzame melkproductie door het verder sluiten van de kringloop, betere stikstofefficiëntie, een lagere CO2-footprint en toename van biodiversiteit.”

“De tweede trend is een groep biologische melkveehouders met een economische, prestatiegerichte ambitie”, vertelt melkveespecialist Stef Oude Lansink. “Zij streven naar verhoging van de melkproductie per koe met behoud van een goede gezondheid van de dieren.”

Geconcentreerde voeders

Om voor beide doelen aan de energie- en mineralenbehoefte van deze koeien te voldoen, is het volgens de fabrikant belangrijk om naast het kwalitatief goede ruwvoer met een relatief hoog suikergehalte, een geconcentreerd, maar rustig verterend krachtvoer te zetten.

Maxima

De Maxima-voeders van Reudink voldoen volgens de fabrikant aan die eisen. “Ze zijn geconcentreerder, bevatten een hoger gehalte aan mineralen en meer langzaam beschikbare energie. Een perfecte combinatie met de huidige ruwvoeders en waarbij ook de gezondheid en een goede penswerking van de melkkoeien is geborgd”, aldus Oude Lansink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.