Nieuws

Afzet Vitelia in 2019 gegroeid

Herman Rutten financieel directeur (links) en Stefan Kuijpers algemeen directeur vormen de directie van coöperatie Vitelia. Foto: Vitelia

Coöperatie Vitelia heeft in 2019 de voerafzet naar eigen klanten en leden met 3,4% zien groeien. De groei zit vooral in pluimveevoer, rundveevoer en grondstoffen, meldt de coöperatie.

De voerafzet bij Vitelia is tweeledig. Zo wordt er op de eerste plaats voor eigen klanten en leden onder de noemer eigen afzet geproduceerd. Daarnaast wordt er ook geproduceerd en geleverd aan derden.

De afzet naar eigen klanten en leden toonde het afgelopen jaar een groei van 3,4%. De gerealiseerde groei in de vorige jaargang zit met name in pluimvee- en rundveevoer en grondstoffen. De afzet in varkensvoer is nagenoeg gelijk gebleven aan de afzet in 2018.

Vitelia Agrocultuur

Vitelia Agrocultuur is als leverancier en kennispartner actief in de akkerbouw- en boomkwekerijsector. In het voorbije jaar heeft de organisatie actief ingezet op het gebied van kennis in de sector. Met deze strategie anticipeert Vitelia op de toenemende vraag naar o.a. duurzaam kweken.

Vitelia Agrocultuur wist in 2019 een knappe groei van 3% te realiseren in haar activiteiten. Met Cultus Crop Research, 100% dochter van Vitelia Agrocultuur, beschikt de organisatie sinds 2019 ook nog eens over een sterke partner op het gebied van R&D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.