Nieuws
Stroobos

De fabriek van ABZ Diervoeding in Stroobos is voorzien van een vierde perslijn voor rundvee- en schapenvoeders. Hiermee wordt de toegenomen behoefte aan maatwerkvoeders ingevuld. De lijn is volgens ABZ Diervoeding dankzij een combinatie van technologie een van de modernste in Europa

Groei

Sinds de samenvoeging van Sikma Veevoeders en ABZ Diervoeding is de mengvoederafzet in Noord-Nederland gestaag toegenomen. In 2019 werd er 90.000 ton afgezet, hoofdzakelijk melkvee- en schapenvoeders. De fabriek in Stroobos is centraal gelegen in het noordelijke veehouderij gebied. De ligging aan het Prinses Margrietkanaal garandeert efficiënte aanvoer van grondstoffen.

Perslijn

In de fabriek in Stroobos is onlangs naast de drie bestaande perslijnen een vierde, extra perslijn gerealiseerd. Deze perslijn is voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van voorbehandelen, persen, koelen en nabehandelen van voeders. Hierbij zijn verschillende technieken en machines gecombineerd; apparatuur die in de andere fabrieken eveneens wordt ingezet.

Flexibiliteit

De configuratie van de lijn in combinatie met de procesautomatisering maakt dat de lijn voorop loopt in flexibiliteit en prestaties. Hierdoor kan snel worden gewisseld tussen productsoorten. De energiebehoefte per ton geproduceerd diervoeder is bij de vierde lijn lager dan bestaande perslijnen. De nieuwe lijn speelt in op een veranderende behoefte bij veehouders. Dankzij de extra lijn en de toegenomen flexibiliteit kan ABZ Diervoeding meer maatwerkoplossingen bieden.

Lees ook: ABZ Diervoeding ziet ledental groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.