Nieuws

Samenwerking Agrifirm en MS Schippers

Agrifirm en MS Schippers gaan een samenwerking aan om bigkwaliteit te verbeteren. De door MS Schippers ontwikkelde HyCare-methode, die dankzij strikt hygiënemanagement leidt tot sterke verlaging van de infectiedruk, is onderdeel geworden van het biggenconcept van Agrifirm.

Beide partijen zijn van mening dat het integreren van HyCare in Agrifirms ‘TOP-aanpak Biggen’ ten goede komt aan het rendement, diergezondheid en werkplezier op ieder varkensbedrijf.

Bigkwaliteit

Met haar TOP-aanpak Biggen richt Agrifirm zich samen met varkenshouders op het verbeteren van bigkwaliteit. Binnen deze aanpak hoort niet alleen voer op maat, maar ook een biggenscan om bigkwaliteit te meten, hoogwaardig advies en monitoring van prestaties.

Ron Coppens, verkoopmanager bij Agrifirm: “Hygiëne is een belangrijke pijler binnen Agrifirms biggenconcept. Door HyCare hierin te integreren, zetten we een volgende stap in bigkwaliteit.” 

Samenwerking

MS Schippers is trots dat de door hen ontwikkelde HyCare-methode onderdeel is geworden van het biggenconcept van Agrifirm. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat hun samenwerking varkenshouders gaat helpen naar een beter bedrijfsresultaat.

Arjan Wermink, HyCare Coach bij MS Schippers: “Het toevoegen van onze beproefde hygiënemanagementmethode heeft het verhogen van het rendement, diergezondheid en het werkplezier op iedere varkenshouderij als doel.”

Aftrap

Kraam/Varkenshotel Hannen-Mevissen van de familie Hannen is het eerste bedrijf dat aan de slag gaat met dit vernieuwde biggenconcept, dat ook in bestaande varkensstallen kan worden toegepast. Op 5 maart 2020 wordt de aftrap van de samenwerking tussen Agrifirm en MS Schippers gegeven op hun bedrijf in Heibloem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.