Nieuws

Micon weer beschikbaar voor pluimveehouders

Agrifirm heeft toestemming van de NVWA gekregen om het aanvullend mineraalvoeder Micon weer te verwerken in pluimveevoer. Hierdoor is het product weer beschikbaar in gangbaar en biologisch legmeel. Dat meldt de coöperatie maandagmiddag.

Naar aanleiding van vragen van de NVWA werd het product tijdelijk niet uitgeleverd. “Het onderzoek van de NVWA naar etikettering en receptuur heeft uitgewezen dat Micon valt onder de geldende wet- en regelgeving”, schrijft Agrifirm op haar website.

Uitingen

Agrifirm noemt Micon een waardevol product voor de legpluimveesector. “De uitingen met betrekking tot Micon worden nog herzien. Aanvullende informatie volgt zo spoedig mogelijk”, aldus de coöperatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.