Nieuws
Foto: De Heus

De Heus heeft op 6 maart de overeenkomst getekend voor de volledige overname van het Braziliaanse diervoederbedrijf Cerrado Nutrição Animal. Met deze overname versterkt De Heus zijn marktpositie in Brazilië.

Cerrado Nutrição Animal produceert een volledig assortiment aan voedingssupplementen, concentraten, mineralenmengsels en mengvoeders voor de rundveesector. Met een productiecapaciteit van 50.000 ton per jaar heeft Cerrado Nutrição Animal een sterke regionale marktpositie in het Midwesten van Brazilië.

Groei

“De afgelopen jaren heeft Cerrado Nutrição Animal, net als De Heus, een sterke groei doorgemaakt”, zegt Rinus Donkers, binnen De Heus verantwoordelijk voor Zuid-Amerika.

“Beide bedrijven onderscheiden zich door een kennisintensieve en praktische benadering van het boerenbedrijf. Door het bundelen van onze krachten kunnen wij onze internationale kennis ook ontsluiten voor veehouders in de staat Goiás in het Midwesten van Brazilië”, aldus Donkers.

Diervoederconcepten

De oprichter van Cerrado Nutrição Animal, Antonio Pedroso, is en blijft verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en klantrelaties. “Ik ben blij met de overname door De Heus. Zij beschikken over  diervoederconcepten afgestemd op de verschillende levensfases van melk- en vleesvee. Ik kijk ernaar uit om deze diervoederproducten en ondersteunende diensten ook aan te bieden aan onze klanten”, aldus Pedroso.

Brazilië

In 2012 betrad De Heus de Braziliaanse voermarkt met de overname van een varkensvoerbedrijf. Met de daaropvolgende overname van een mengvoerbedrijf in Apucarana voor melkveevoeders en de bouw van een fabriek voor de productie van voedingssupplementen voor de rundveehouderij, genaamd MUB, positioneert De Heus zichzelf naar eigen zeggen als een innovatief voerbedrijf voor rundveehouders.

In 2017 werd in Toledo de bouw van een voerfabriek, gespecialiseerd in voer voor jongvee, afgerond. Deze fabriek richt zich vooral op de productie van biggenvoer en voer voor eendagskuikens.

Lees ook: De Heus versterkt positie in Spanje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.