Nieuws
De nieuwe productiefaciliteit van Protix in Bergen op Zoom. (Foto: Protix)

Protix heeft investeerder Rabo Corporate Investments als aandeelhouder aangetrokken. Protix wil met het geld van deze investeringstak van Rabobank de productie van insecten in Nederland opschalen en de internationale expansie versneld uitrollen.

Protix kweekt insecten voor de winning van duurzame eiwitten en vetten uit larven van de zwarte soldatenvlieg. Deze eiwitten en vetten worden door de afnemers van Protix gebruikt als grondstof in diervoeding en visvoer en zijn een aantrekkelijk en duurzamer ingrediënt dan bijvoorbeeld soja en vismeel, met een hogere toegevoegde waarde.

Koppositie

In juni 2019 opende koning Willem-Alexander een nieuwe, door Protix zelf ontwikkelde innovatieve fabriek in Bergen op Zoom, waarin meer dan 40 miljoen euro is geïnvesteerd. De productie is hierdoor opgevoerd en biedt Protix ruimte voor internationale expansie, om zo haar koppositie wereldwijd uit te kunnen breiden.

Circulariteit

Joost Vogels, Investment Manager van Rabo Corporate Investments: “Met een snelgroeiende wereldbevolking staan we voor twee grote uitdagingen: hoe produceren we genoeg duurzaam voedsel en hoe verminderen we voedselverspilling in de hele keten. Protix draagt met het circulaire karakter van insectenproductie bij aan een oplossing op beide uitdagingen.”

De Rabobank Groep is al sinds de oprichting bij Protix betrokken, meer dan tien jaar geleden. “Wij zijn dan ook trots dat zij zijn uitgegroeid tot wereldwijde koploper op het gebied van insectenproductie. Vanuit Rabo Corporate Investments kunnen we hen ondersteunen bij hun internationale uitbreidingsplannen.”

Koning Willem-Alexander opende vorig jaar de nieuwe insectenkwekerij. Foto: Protix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.