Nieuws

Rob van Lint verlaat de NVWA

Rob van Lint tijdens het jaarcongres van Nevedi, november vorig jaar.

Rob van Lint heeft besloten per 1 mei 2020 terug te treden als inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Aanleiding is het feit dat de Ondernemingsraad van de NVWA heeft aangegeven geen vertrouwen te hebben in het onder zijn leiding opgestelde plan van aanpak voor het verbetertraject van de NVWA.

De NVWA heeft een grondig proces achter de rug waarbij de oorzaken van problemen bij de NVWA zijn geanalyseerd en waarbij is geconcludeerd dat er een fundamenteel andere werkwijze nodig is om stap voor stap tot verbeteringen te komen. Deze nieuwe werkwijze is op tal van plekken al in de organisatie te zien.

Terugtreden

Rob van Lint: “Na het stopzetten van de ontwikkeling van het nieuwe ICT-systeem Inspect, is besloten een herbezinning te doen over de manier waarop de NVWA zichzelf kan verbeteren.”

“Het vertrouwen van de Ondernemingsraad in mij als inspecteur-generaal en in de door mij voorgestelde aanpak van deze veranderingen in de komende jaren is absoluut noodzakelijk. Daarom heb ik besloten terug te treden. Dit gaat mij aan het hart omdat ik me de komende jaren graag sterk had willen maken voor de NVWA.”

Respect

Landbouwminister Carola Schouten laat in een persverklaring weten Van Lint zijn keuze te respecteren. “Ik wil Rob danken voor al zijn inspanningen om het werk van de NVWA in goede banen te leiden. Dat heeft hij met grote toewijding en veel liefde voor alle vakmensen gedaan.”

Van Lint startte op 1 juli 2017 als inspecteur-generaal van de NVWA. Schouten gaat spoedig met de NVWA in overleg hoe de herbezinning verder vorm kan worden gegeven, en hoe de post van inspecteur-generaal per 1 mei wordt ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.