Nieuws

Sterk financieel resultaat AR

Foto: AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei (AR) heeft het boekjaar 2019 afgesloten met een positief resultaat na belasting van ruim 400.000 euro. De geldomzet steeg naar 263 miljoen euro.

Ondanks afnemende dieraantallen in Nederland heeft AR in 2019 meer voer afgezet dan in het jaar ervoor. In totaal heeft AR 653.000 ton (+3,1%) diervoer afgezet. Door de positieve omzetontwikkeling wordt de productiecapaciteit optimaal benut wat bijdraagt aan het verlagen van de kostprijs van de voeders. Ook 2020 is AR begonnen met een omzetgroei in diervoer.

Prijsreductie

In het resultaat is rekening gehouden met een nog uit te keren prijsreductie van ruim 2 miljoen euro over de in 2019 afgenomen mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen. De prijsreductie bedraagt 4 euro per ton over de afgenomen mengvoeders van AR Voer in 2019 en 2% over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen van AR Plant.

Over 2019 heeft AR in totaal bijna 8 miljoen euro uitgekeerd. Naast deze prijsreductie zijn hierbij inbegrepen de bonus-, betalings- en ledenkorting, het Extra AR voordeel en de extra prijsreductie in oktober over gewasbeschermingsmiddelen.

Rijnzate

Op- en overslagbedrijf Rijnzate had een lichte omzetgroei in de tonnen op- en overslag. Dit kwam onder andere doordat de voerfabrieken in het afgelopen jaar goed draaiden. Naast de op- en overslagactiviteiten liepen ook de productieactiviteiten van onder andere Sodagrain, CCM en geplette gerst goed. In totaal nam de omzet met 8,4% toe ten opzichte van 2018.

Organische meststoffen

In de meststoffen was er een verschuiving te zien van kunstmest naar organische meststoffen. AR Plant kijkt terug op een druk jaar met een gedaalde omzet (-5,8%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.