Nieuws

Pilot met ‘duurzaam’ additief

Van veevoer tot chocolade: ketenpartners gaan aan de slag om de emissie van CO₂ in dat proces te verlagen. Agrifirm, Barry Callebaut, fabrikant van chocolade- en cacaoproducten, FrieslandCampina en Agolin bundelen hun krachten om CO₂-emissie van Nederlandse koeien te verminderen. Dat meldt Agrifirm.

Tijdens deze pilot, test een groep boeren een jaar lang een voeradditief van Agolin, dat door Agrifirm in een mineralenmengsel wordt geleverd. Dit is een veevoer op basis van plantenextracten. Het voer is gecertificeerd door ‘Carbon Trust’ met een verlaging van de CO2-uitstoot van koeien met gemiddeld 14% per liter of melk.

Gegevens

De gegevens die tijdens deze pilot worden verzameld, betreffen informatie over de melkproductie- en vruchtbaarheid van koeien. De uitkomsten moeten meer inzicht geven in de technische prestaties op het boerenerf, om vervolgens op feiten gebaseerde beslissingen te kunnen nemen voor vervolgstappen.

Duurzame waarde

Jeroen Verver, commercieel directeur rundvee van Agrifirm NWE: “Door deze samenwerking binnen de productieketen willen we meetbare, relevante en duurzame waarde leveren op het boerenerf en aan de voedselketen. Met deze pilot kunnen we nuttige informatie en gebruikerservaringen verzamelen.”

Er doen 45 aangesloten boeren van zowel FrieslandCampina als Agrifirm mee aan deze pilot. “Samen met onze partners zoeken we naar duurzame waarde: van veevoer tot chocolade.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.