Nieuws

LTO Noord zamelt beschermingsmaterialen in

LTO Noord
LTO Noord zamelt beschermingsmateriaal in om te doneren aan zorgverleners.

Zorgverleners hebben vanwege de coronacrisis een nijpend tekort aan beschermingsmaterialen. LTO Noord roept leden op om gesloten verpakkingen beschermingsmaterialen te melden bij de organisatie. LTO Noord zal zorgdragen voor bezorging van deze spullen bij een zorgverlener.

Materialen

Er is vooral tekort aan mondkapjes (FFP1, FFP2 of FFP3), spatbrillen, schorten met lange mouwen (voorkeur) of korte mouwen, lange handschoenen en witte wegwerpoveralls. Met name pluimveehouders en varkenshouders hebben een aantal van deze artikelen in huis in verband met hun reguliere werkzaamheden.

“In tijden van crisis komt het erop aan elkaar te helpen. Voor de agrarische sector is dit een gelegenheid om te laten zien dat we staan voor wat we zeggen. Wij zijn de voedselmakers en houden Nederland gezond. Dat is onze belofte aan de samenleving. Dat gaat verder dan de gezonde voeding die we produceren, die verse bos bloemen op tafel of onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. Het houdt tevens in dat we er zijn in tijden van nood en tijden waarin we het zelf lastig hebben”, aldus Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord.

Melden

Ondernemers met gesloten verpakkingen met mondkapjes of overalls die deze kunnen missen worden verzocht zich te melden via https://www.ltonoord.nl/inzameling. LTO Noord maakt dan een afspraak met de ondernemer over het aanleveren van deze spullen bij zorgverleners in die regio.

Lees ook: Nevedi stelt Covid-19 protocol op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.