Nieuws
radio 1

“Je kunt niet alleen inhoud geven aan samenwerking”, stelt Nevedi-directeur Henk Flipsen. Hij geeft daarmee aan dat Nevedi de beslissing van het Landbouw Collectief steunt om het overleg met de minister op te schorten. Flipsen gaf zijn visie in het programma Stax & Twan op NPO Radio 1.

Landbouwminister Carola Schouten sprak gister het Landbouw Collectief en gaf daarbij aan vast te houden aan de Spoedwet en de daarin opgenomen opgelegde voorwaarden voor eiwitreductie via het mengvoer.

Keuze

Maatregelen gericht op uitsluitend mengvoer zijn volgens Flipsen niet effectief in de strijd tegen het beheersen van de stikstofuitstoot. Hij roept de minister op samen met het collectief te kijken naar de voorgestelde oplossingen, zodat alle opties worden besproken waar op het boerenerf openingen zijn. “Boeren moeten mogelijkheden houden om zelf keuzes te maken om te sturen. Ontnemen we hen die mogelijkheden dan zal dat consequenties hebben voor de bedrijfsvoering maar mogelijk zal ook dierwelzijn in het gevaar komen”, waarschuwt Flipsen op Radio 1.

Lees ook: Landbouwcollectief teleurgesteld over overleg met minister

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.