Nieuws

Vion doneert hulpmaterialen aan ziekenhuizen

Vion heeft ondersteuning geboden aan de lokale en regionale zorgsector. Duizenden gecertificeerde hulpmaterialen die normaal gesproken door medewerkers in de productie van vlees en vleeswaren worden gebruikt, zijn gedoneerd aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Boxtel en Den Bosch.

‘‘We dragen graag een steentje bij aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg’’, zegt Vion Boxtel vestigingsmanager Jan Marcelis op de website van Vion.

Schorten

Ruim een week geleden deed de GGD in Den Bosch voor het eerst een beroep op Vion Boxtel. De oproep om vloeistofdichte schorten te leveren aan het JBZ in Den Bosch kon meteen worden beantwoord met een levering van 5000 stuks. Het zijn kunststof schorten die eenmalig gebruikt kunnen worden. Na gebruik worden ze vernietigd.

Tweede verzoek

Zaterdag 28 maart ontving de internationale voedingsproducent in Boxtel een tweede verzoek voor nog eens 5000 schorten. ‘‘We hebben binnen Vion Boxtel een kernteam samengesteld dat deze vragen direct in behandeling neemt en zo snel mogelijk reageert’’, zegt Marcelis. ‘‘We hebben de schorten dezelfde dag kunnen leveren. Dat was belangrijk omdat het ging om een zeer dringende oproep.’’

Materialen

De directie van Vion Boxtel heeft vanwege de coronacrisis contact gelegd met het gemeentebestuur van Boxtel en aangegeven op welke wijze ondersteuning geboden kan worden aan de lokale zorgsector. Ook is overleg gevoerd met de leiding van JBZ Liduina in Boxtel.

Dat heeft geleid tot de donatie van een groot aantal hulpmaterialen. Vorige week zijn 1000 vloeistofdichte overalls en overlaarzen, 2000 overmouwen, 1000 maskers met geïntegreerde mondkapjes, 500 overalls en 500 overschoenen aan deze zorglocatie overgedragen.

Eerder doneerde Vion vanuit de locatie in Groenlo ook al 550 mondkapjes aan het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

Oproep

Vion blijft de komende periode bereid om de lokale zorgsector te ondersteunen, al is de voorraad hulpmiddelen niet onuitputtelijk. Marcelis heeft collega-vleesproducenten opgeroepen in hun eigen regio in actie te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.