Nieuws
LTO
Agrarisch ondernemers hebben langetermijnperspectief nodig, aldus LTO.

Het Landbouw Collectief (LC) en LTO reageren in een eerste reactie terughoudend op de gepresenteerde stikstofaanpak van minister Carola Schouten. Het LC  zegt in een eerste reactie in de brief een bevestiging te zien van de reden waarom is besloten het overleg met de minister op te schorten. LTO spreekt van een ‘enorm duur pakket’.

Voorzitter Aalt Dijkhuizen van het Landbouw Collectief: “De brief stelt ons nogal teleur. Heel veel belastinggeld gaat naar maatregelen die nauwelijks effectief zijn en veel meer een politieke agenda lijken te dienen.”

Het Landbouw Collectief vindt dat hiervoor één van de meest toonaangevende sectoren in de wereld niet in de waagschaal mag worden gesteld.

Duur pakket

LTO onderschrijft de constatering van het Landbouw Collectief dat het voorgestelde pakket enorm duur is. “Bovendien is slechts een beperkt deel gericht op toekomst, innovatie en emissiereductie in de bedrijfsvoering van boeren. Met dit pakket wordt onvoldoende ontwikkelingsruimte voor de toekomst  gecreëerd”, aldus LTO.

Juridische stappen

De organisatie bereidt juridische stappen voor. “Het voor circa  1,3 miljard euro opkopen van veehouders is vele malen minder effectief dan eenzelfde bedrag investeren in innovaties, management en bedrijfsinvesteringen. Door het afnemen van onbenutte stikstofruimte wordt het ontwikkelperspectief weggenomen.”

Lees ook: Kabinet presenteert structurele aanpak stikstof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.