Nieuws

De Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) biedt aan studenten van de Wageningen Universiteit (WUR) de mogelijkheid om voor het studiejaar 2020-2021 een studiebeurs aan te vragen. De beurs bedraagt maximaal 2000 euro.

Studenten aan de WUR die een studie diervoeding (gaan) volgen kunnen in aanmerking komen voor een BSD-studiebeurs. Stichting BSD selecteert elk jaar studenten die in aanmerking komen voor een studiebeurs.

Doelgroep

De stichting zal dit jaar studiebeurzen ter waarde van maximaal 2000 euro aan WUR-studenten beschikbaar stellen. Indien een student van een agrarische hogeschool zijn of haar studie aan de WUR vervolgt, kan hij of zij ook in aanmerking komen voor een beurs ter waarde van maximaal 2000 euro.

Beursbedrag

De beurs bestaat uit een startbedrag van 500 euro, voor een extra activiteit die bijdraagt aan verdieping van de opleiding is maximaal 1000 euro beschikbaar. De laatste 500 euro komt beschikbaar als het diploma is behaald en een baan in de diervoedersector wordt gevonden.

Aanmeldprocedure

Studenten die in aanmerking willen komen voor een studiebeurs, kunnen vanaf 1 mei hun aanmelding sturen naar info@stichtingbsd.nl. De aanmelding bestaat uit de volgende documenten: ingevuld inschrijfformulier, CV (met pasfoto), kopie van cijferlijst en een persoonlijke motivatie van de gekozen studierichting. Aanmeldingen kunnen tot en met woensdag 2 september 2020 worden ingestuurd.

Selectieprocedure

Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten worden uitgenodigd voor een selectiegesprek. Deze geselecteerde kandidaten krijgen hiervan bericht. Tijdens de selectiegesprekken wordt gekeken naar zakelijk inzicht en motivatie, persoonlijkheid en werkhouding, en kennis wat moet worden onderbouwd met cijferlijst en/of schoolopdrachten.

Uitreiking

De selectiegesprekken worden dit jaar op woensdagmiddag 23 september 2020 gehouden in Wageningen, op dezelfde dag vindt de uitreiking plaats. Dit is uiteraard onder voorbehoud vanwege de huidige coronamaatregelen.

De stichting bekijkt momenteel alternatieven zoals selectiegesprekken via een videoconferentie. De geselecteerde studenten worden tijdig op de hoogte gebracht over de wijze waarop deze gesprekken plaatsvinden.

In De Molenaar 8 een uitgebreid artikel over stichting BSD. Deze editie verschijnt vrijdag 29 mei 2020.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.