Nieuws

Duynie start voorverkoop perspulp

perspulp
Perspulp en Cigarant zijn geschikt om in te kuilen.

De voorverkoop voor perspulp en Cigarant is gestart. Duynie maakte de eerste maandag van mei de prijsnoteringen van beide producten bekend. Voor perspulp bedraagt de prijs 1,65 euro per % DS, Cigarant noteert 1,40 euro per % DS.

Aanvulling

De voorkoop met deze noteringen loopt tot en met vrijdag 22 mei 2020. Perspulp komt vrij bij de verwerking van suikerbieten tot suiker en Cigarant is afkomstig van het gewas Cichorei. “Beide zijn stabiele, smakelijke bijproducten met een hoge kwaliteit die een prima aanvulling zijn op ruwvoer en rekenen goed in elk rantsoen”, aldus Frank Waijers, directeur Duynie Feed NL.

Voedingswaarde

Perspulp is vanwege de aanwezige pectines rijk aan energie. Bij de vertering van de pectines ontstaan vluchtige vetzuren die een bijdrage leveren aan de melkproductie. De geleverde pensenergie draagt volgens Duynie bij aan betere eiwitbenutting van het totale rantsoen. “Daarnaast wordt er zo meer microbieel eiwit gevormd wat een positief effect heeft op de melkeiwit vorming.”

Perspulp wordt door herkauwers graag gegeten. Bij vleesvee zorgt de pulp in het rantsoen voor betere groei, bij melkvee draagt het bij aan een hoger melkeiwit en een hogere melkproductie. Zowel perspulp als Cigarant zijn goed in te kuilen.

Abonnement

Veehouders kunnen bij Duynie ook kiezen voor het afsluiten van een abonnement voor de levering van de bijproducten.

Lees ook: Duynie levert gekort perspulpvolume alsnog uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.