Nieuws

Het Vlaamse Arvesta heeft een belang van 30% genomen in Palital Holding en Palital Feed Additives. De participatie past volgens Arvesta in de strategie van beide bedrijven om internationaal verder te groeien.

Eind januari 2020 werd een intentieverklaring voor participatie in Palital ondertekend, op 30 april 2020 heeft Arvesta officieel een belang van 30% genomen in het Nederlandse bedrijf dat additieven ontwikkelt en produceert voor de diervoederindustrie.  

Samenwerking

“We kijken bijzonder uit naar deze samenwerking. Vooral naar de de expansie binnen onze afdeling Animal Nutrition, om samen met Palital internationaal verder te kunnen groeien in het domein van additieven en specialiteiten, met innovatieve producten die een grote toegevoegde waarde bieden”, zegt Arvesta-directeur Dirk van Thielen.

Aveve Biochem

De bedoeling is dat er een nauwe samenwerking komt met Aveve Biochem dat zich focust op enzymen, essentiële oliën en midketen-vetzuren. De producten van Palital zijn complementair aan het gamma van Aveve Biochem zodat beide assortimenten elkaar kunnen versterken. “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met Arvesta ons de mogelijkheid zal bieden om sneller internationaal te groeien,” aldus Henry van den Bighelaar van Palital.

Zelfstandig

Gezien het hier om een participatie van 30% gaat, blijft Palital zelfstandig in haar dagelijks werk opereren en blijft de huidige directie van Palital verantwoordelijk voor het bepalen en uitvoeren van het beleid. Het gaat hier om een nauwe samenwerking tussen Arvesta, en Aveve Biochem in het bijzonder, en Palital, waarbij elke onderneming haar eigen koers blijft varen maar wel inzet op gezamenlijke opportuniteiten.

Palital

Palital is wereldwijd actief met een veertigtal medewerkers en een duidelijke focus op het creëren van duurzame additieven voor de diervoederindustrie, zowel lokaal als internationaal. Het bedrijf is gespecialiseerd in butyraatconcepten, maagstabiele additieven en smaak- en zoetstoffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.