Nieuws

Goede jaarcijfers AgruniekRijnvallei

Foto: AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei (AR) heeft het boekjaar 2019 afgesloten met een positief resultaat na belasting van ruim 400.000 euro. De geldomzet steeg naar 263 miljoen euro. Tijdens een korte Algemene Vergadering op 26 mei 2020 hebben de leden de jaarrekening 2019 vastgesteld.

Dieraantallen namen af in 2019 en de markt- en weersomstandigheden waren uitdagend. Desondanks heeft AR met de vier pijlers, voer, plant, op- en overslag en winkels mooie resultaten geboekt in 2019.

Stijging

Zo heeft AR in 2019 3,1% meer voer afgezet en hebben de Welkoopwinkels in 2019 het recordjaar 2018 overtroffen. Over 2019 heeft AR in totaal bijna 8 miljoen euro uitgekeerd aan prijsreductie, bonus-, betalings- en ledenkorting en het Extra AR voordeel.

2020

AR heeft een goed eerst kwartaal gerealiseerd maar tegelijkertijd wordt de landbouw geconfronteerd met corona, onzekerheden over afzet, stikstofproblematiek en droogte. De mengvoeromzet ontwikkelt zich positief.

Tot en met week 20 heeft AR ruim 2% meer voer afgezet dan in 2019. De omzet van AR Plant blijft door de droge weersomstandigheden wat achter op 2019. De loodsen bij op- en overslagbedrijf Rijnzate liggen vol. De winkels realiseren volgens de coöperatie tot nu toe een omzet en resultaat boven alle verwachtingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.