Nieuws

Voerafzet Vitelia in 2019 gegroeid

vlnr: Stefan Kuijpers en Herman Rutten, directie Vitelia.

De voerafzet van Vitelia Voeders naar eigen klanten en leden kende in 2019 een groei van 3,4%. De gerealiseerde groei kan met name worden toegeschreven aan pluimvee- en rundveevoeders, maar ook aan de verkoop van grondstoffen.

De afzet in varkensvoer is nagenoeg gelijk gebleven aan de afzet in 2018. Dit blijkt uit het jaarverslag van de coöperatie.

De geconsolideerde omzet van Coöperatie Vitelia in 2019 betrof bijna 164 miljoen euro. De winst steeg na belasting tot 2,1 miljoen euro. Bij deze groei van de onderneming steeg het aantal leden tot 600.

Positief resultaat

De coöperatie sluit 2019 af met een mooi positief financieel resultaat. “Met dit financiële resultaat geven we een passend vervolg aan de knappe resultaten uit 2018 en bouwen we verder aan het ledenvertrouwen”, zegt Herman Rutten, financieel directeur bij Coöperatie Vitelia.

Certificaten

Gesteund door dit resultaat heeft de ledenraad besloten om over 2019 opnieuw 1% aan certificaten op naam toe te kennen aan de leden en 5% cashdividend uit te keren op reeds uitgegeven certificaten. Met de introductie van verhandelbaarheid van de certificaten in 2019 tussen leden, heeft Vitelia het gedeeld eigenaarschap van de coöperatie een nieuwe dimensie gegeven.

Samenwerken

“In de afgelopen periode waren het voor de sector politiek en maatschappelijk onrustige tijden. Thema’s als stikstof, stoppersregelingen en recent de coronacrisis, maken het agrarische ondernemerslandschap onzeker en onduidelijk. De sector zal daarom meer dan ooit moeten samenwerken”, vertelt algemeen directeur Stefan Kuijpers.

Innovatie

Het belang van een gezonde, sterke en innovatieve coöperatie wordt daarmee volgens Kuijpers alleen maar groter. “Met een nieuwe stip op de horizon, vastgelegd in de Focus2025, wil Vitelia hier de komende jaren de juiste invulling aan geven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.