Nieuws
free trade agreements

Martin Scholten is per 1 juni, na 12 jaar, teruggetreden als algemeen directeur van de Animal Sciences Group van Wageningen University & Research (WUR).

Hij zal zich in een nieuwe rol, als strategisch adviseur van de Raad van Bestuur, gaan richten op de positionering van WUR in Europa en de verbinding van WUR met de Nederlandse regio’s.

Scholten is in de afgelopen jaren vooral zichtbaar geweest als een belangrijke drijvende kracht achter het concept kringlooplandbouw.
Europa en de Nederlandse regio’s zijn het speelveld van Martin Scholten in zijn nieuwe rol als strategisch adviseur van de Raad van Bestuur.

Farm to fork

“Als leidend kennisinstituut op het gebied van landbouw, voedsel en milieu wil WUR een proactieve bijdrage leveren aan de kennisagenda van de nieuwe Europese Commissie – Horizon Europe – met de Green Deal en de daarvan afgeleide ‘from farm to fork’ strategie en de biodiversiteit-strategie. Ik ben blij dat ik mijn Europese en internationale netwerk en ervaring hiervoor kan inzetten”, vertelt Martin Scholten.

Transitie

In het Realisatieplan van de landbouwvisie Waardevol en Verbonden van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, nemen regionale experimenteergebieden voor kringlooplandbouw een belangrijke plaats in.

“Het is van groot belang dat onze kennis landt op de plekken waar de transitie naar een nieuw circulair voedselsysteem vorm krijgt: in de regio”, zegt Scholten.

Samenwerking

“Regionale partijen vragen ook om samenwerking met WUR. En dan ligt er ook nog een belangrijke opgave om te komen tot een nieuw gebiedsgericht natuur- en stikstofbeleid. En tot gebiedsgericht maatwerk bij de inrichting van het landelijk gebied. Dat zijn grote uitdagingen, waarmee ik graag aan de slag ga.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.