Nieuws

Positief resultaat DVW in 2019

Directeur Mackaay en voorzitter van de raad van commissarissen dhr. Boer onthullen het geveldoek tijdens de opening van de eigen biologische productielijn. (Foto: DVW)

Veevoederproducent De Valk Wekerom (DVW) is er ook in 2019 in geslaagd een positief resultaat te boeken. De productie steeg van 255.386 ton in 2018 naar 258.077 in 2019.

Directeur Michael Mackaay: “Dat is weliswaar een bescheiden groei, maar volgens Nevedi kromp de totale Nederlandse markt voor veevoeders met 1,7%. In dat licht mag onze groei van 1,2% toch een knappe prestatie worden genoemd.”

Het financiële resultaat kwam uit op 9.146 euro. “Ons streven is er altijd op gericht om scherp in de markt te opereren en daarbij een beperkt positief financieel resultaat te boeken. Dat het resultaat in 2019 lager is uitgevallen dan werd nagestreefd heeft diverse oorzaken. Zo stonden gedurende het eerste halfjaar de grondstofprijzen onder druk”, zegt Mackaay.

Meebewegen

Dat de coöperatie in 2019 net als in 2018 tegen de stroom in groeide, heeft volgens de directeur alles te maken met de bedrijfsfilosofie van de coöperatie. “We krijgen voortdurend te maken met nieuwe ontwikkelingen. Denk aan regelgeving vanuit overheden, voedselveiligheid en maatschappelijke trends. Wil je in zo’n dynamische omgeving succesvol zijn, dan is het essentieel dat je niet stil blijft zitten, maar meebeweegt met de markt.”

Innovatie

DVW heeft zich in 2019 volop bezig gehouden met investeren en innoveren. “Onze specialisten hebben legpluimveevoer zonder sojaschroot ontwikkeld en voor vleeskuikens werd receptuur bedacht zonder coccidiostatica.”

Biolijn

De directeur vervolgt: “En niet te vergeten: we hebben een eigen biologische productielijn in onze vestiging in Meppel gebouwd. Hiervoor zijn we een strategische samenwerking aangegaan met AR.” Volgens Mackaay is de biologische productielijn een schot in de roos. “Op dit moment hebben we al 16 nieuwe bio-klanten mogen verwelkomen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.