Nieuws

Nu ook BSD-studiebeurs voor hbo-studenten

Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) wil graag gemotiveerde hbo-studenten ondersteunen met de ‘nieuwe’ BSD-studiebeurs (hbo). Met deze beurs hoopt de stichting bij te kunnen dragen aan het verbreden van het netwerk van de studenten.

De inschrijving is op 12 juni van start gegaan en loopt tot en met 2 september 2020.

De beurs bestaat uit een bedrag van maximaal 1000 euro en kan besteed worden aan extra curriculaire activiteiten. Het doel van de stichting is om zoveel mogelijk hbo-studenten te bereiken en enthousiasmeren voor de Nederlandse diervoedersector met het liefst de voorkeur voor varkens- en pluimveevoeding.

Daarnaast heeft de beurs ook ten doel om studenten kennis te laten maken met de functies binnen de diervoedersector.

Doelgroep 

Studenten van agrarische Hogescholen –  zoals HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden – die hun toekomst zien in de diervoedersector en een afstudeerrichting diervoeding (gaan) volgen, komen in aanmerking voor deze ‘nieuwe’ BSD-studiebeurs.

Aanmeldprocedure

Studenten die in aanmerking willen komen voor een studiebeurs, kunnen hun aanmelding sturen naar info@stichtingbsd.nl. De aanmelding bestaat uit de volgende documenten: ingevuld inschrijfformulier, ingevuld aanvraagformulier Extra Curriculaire Activiteiten, CV (met pasfoto), kopie van cijferlijst en een persoonlijke motivatie.

De persoonlijke motivatie is het belangrijkste onderdeel. Hierin moet concreet beschreven staan welke activiteit de student wil gaan uitvoeren met de beurs. Aanmeldingen kunnen tot en met woensdag 2 september 2020 worden ingestuurd.

Selectieprocedure

Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten een BSD-studiebeurs (hbo) ontvangen. Bij deze beurs worden de studenten alleen op basis van de ingestuurde documenten geselecteerd.

De kandidaten die concreet weten welke activiteit zij willen uitvoeren en dit het best kunnen onderbouwen wat dit bijdraagt aan hun toekomst in de diervoedersector, hebben volgens de stichting BSD de meeste kans om een hbo-studiebeurs te ontvangen.

Motivatie

In de documenten wordt gekeken naar motivatie en zakelijk inzicht, professionaliteit en werkhouding en kennis van de diervoedersector. Alle aanmeldingen krijgen via e-mail een bericht of zij wel of niet de BSD-studiebeurs (hbo) ontvangen.

Uitreiking

De uitreiking zal – onder voorbehoud vanwege de huidige coronamaatregelen – fysiek plaats vinden op 23 september 2020 op één van de bedrijven van de bestuursleden van Stichting BSD. Mocht dit niet mogelijk zijn wordt hier een andere invulling aangegeven. De studenten worden op de hoogte gebracht van de precieze locatie en tijd. 

Afbeelding: Stichting BSD

Lees ook: Aanvraagprocedure BSD-studiebeurs opent op 1 mei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.