Nieuws

Erber Group in handen DSM

Erber Group
Biomin is een van de onderdelen van de Erber Group die is overgenomen door DSM.

DSM heeft de Oostenrijkse Erber Group overgenomen van diens eigenaar Erich Erber. Onderdeel van de overname zijn ook Biomin en Romer Labs. Beide bedrijven zetten onder andere in op de analyse en bestrijding van mycotoxinen. Met de overname is een bedrag van 980 miljoen euro gemoeid.

DSM versterkt met de overname van de Erber Group naar eigen zeggen de marktpositie van de onderneming op het gebied van diergezondheid en duurzame oplossingen voor productiviteit en duurzaamheid op het boerenbedrijf.

Toevoeging

De DSM-directie bestaande uit Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze over de overname: “De Erber Group is een verzameling bedrijven met een goede reputatie, winstgevende groei en goede marges. De bedrijven Biomin en Romer Labs zullen bijdragen aan het versnellen van onze groei op het gebied van diervoedingsspecialiteiten en diergezondheid. Ze beschikken bovendien over een schat aan informatie en diagnostische kwaliteiten. Al met al is de groep een waardevolle toevoeging voor DSM.”

Twee Erber Group-bedrijven zijn uitgesloten van de overname. Het betreft Sanphar en EFB, samen goed voor 7% van de totale verkopen die de Erber Group realiseert.

Biomin en Romer Labs specialiseren in mycotoxine risicomanagement, darmgezondheidsmanagement en diagnostische oplossingen gericht op voer- en voedselveiligheid. “Deze onderdelen zullen onze specialiteitendivisie versterken”, aldus DSM. Romer Labs is daarnaast een waardevolle aanvulling voor de humane tak van het DSM-concern, stelt de directie.

Waarden

Erich Erber, eigenaar en directeur van de Erber Group, herkent in DSM een overnamepartner die dezelfde waarden belangrijk vindt als hij met zijn onderneming nastreeft. “DSM is het perfecte thuis voor ons bedrijf. Biomin en Romer Labs zullen zich onder de vleugels van DSM verder kunnen ontwikkelen en gezamenlijk nog meer kunnen bijdragen aan een duurzame voedselproductie in de wereld”, aldus Erber.

Lees ook: DSM neemt Twilmij over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.