Nieuws
duurzaamheidsdoelstellingen Cargill

Cargill boekt vooruitgang op het gebied van kritieke duurzaamheidsdoelstellingen. De stappen die zijn gezet, worden toegelicht in het onlangs verschenen duurzaamheidsrapport van het concern. Daarbij is onder andere gekeken naar verschillende grondstofketens van aquacultuur, chocolade, palmolie, soja, scheepvaart en rundvlees.

Om vooruitgang te boeken op het gebied van landgebruik, klimaatverandering, water, welvaart van de landbouwers en mensenrechten spant Cargill zich in elk van de ketens in om de duurzaamheid van de productie, het transport en de bedrijfsvoering te verhogen. Doelstelling is om de uitstoot van de toeleveringsketen met 30 procent te verminderen in 2030.

Cargill richtte een Forest Protection Advisory Panel op om diverse inzichten te verzamelen en voortdurende verbeteringen te implementeren. Daarnaast onderwerpt het BeefUp Sustainability Advisory Panel de strategie en de middelen van het duurzaamheidsinitiatief van de Noord-Amerikaanse rundvleesketen aan een kritische blik. “De roep om totale transparantie klinkt steeds luider. Daaraan geven we gehoor”, zegt Jill Kolling, vicepresident Global Sustainability bij Cargill.

Scheepvaart

Cargill blijft zijn CO2-uitstoot verminderen met een energie-efficiëntere vloot en energiebesparende apparatuur aan boord van sommige schepen. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf zijn totale bruto CO2-uitstoot met ongeveer 800.000 ton verminderd.

Palmolie

Cargill zit naar eigen zeggen goed op schema om de verplichtingen rondom duurzame palmolie na te komen. De verwachting is dat tegen het eind van dit jaar (2020) alle palmolie in de externe grondstoftoevoer gegarandeerd ontbossingvrij is verkregen.

In het vierde kwartaal van 2019 werd 93 procent van Cargills volume aan palmolie wereldwijd afgedekt door het NDPE-beleid, en heeft 58 procent van de rechtstreekse handelaren/raffinadeurs een geloofwaardig NDPE-implementatieplan opgesteld.

Soja

Cargills vooruitgang op het gebied van het Soy Action Plan – South America Origins wordt halfjaarlijks gerapporteerd. Tijdens de eerste helft van dit jaar heeft Cargill zijn doelstelling om ontbossingsvrije ketens uit te bouwen, voortgezet. De rechtstreekse samenwerking met Brazilaanse boeren werd uitgebreid via een partnerschap met de landbouworganisatie in Bahia. Ook breidde het SSS-certificeringsprogramma in Brazilië en Paraguay uit. Dit vergroot de markt voor gecontroleerde duurzame sojateelt.

Transparantie

“We laten in deze rapportage zien dat we in onze ketens vooruitgang boeken als het gaat om het bereiken van onze duurzaamheidsdoelen. Toch is er nog heel wat werk aan de winkel in de sector”, zegt Kolling.

Het volledige duurzaamheidsrapport is te lezen op de website van Cargill.

Lees ook: Agrifirm CSR-rapport: grondstof-efficiënte landbouw basis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.