Nieuws

Arvesta investeert in Franse bedrijf Vaesken

Vaesken
Arvesta neemt meerderheidsbelang in het Franse Vaesken.

Arvesta verwerft een meerderheidsparticipatie in het Franse bedrijf Vaesken. De overname van de aandelen door Arvesta is onder voorbehoud van goedkeuring door de Franse Mededingingsautoriteit.

Groeistrategie

Niek Depoorter

De meerderheidsparticipatie in het Franse Vaesken past volgens Arvesta in de groeistrategie. Niek Depoorter, Business Unit Director Agri & Horti bij Arvesta: “Wij zijn blij met deze samenwerking. Deze versterkt onze aanwezigheid in het noorden van Frankrijk. De activiteiten van Vaesken zijn vergelijkbaar met die van ons en vullen deze ook aan. Zo kunnen we synergie creëren, onder meer op het vlak van innovatie, technologie, landbouwkunde, leefmilieu, digitale landbouw en dienstverlening. En dat is positief voor onze merken die nu al aanwezig zijn op de Franse markt, zoals Avenir Agro, Sabé, Pomagro, Walagri en Sanac. De expertise van Vaesken en het feit dat dit bedrijf dicht bij zijn klanten staat, passen perfect in onze internationale groeistrategie.”

Regio

Vaesken is gevestigd in het Noord-Franse Arnèke en bestaat al sinds 1920. Het bedrijf is actief in de graanontvangst, geeft technisch advies en staat in voor de distributie van zaden, plantenvoeding, gewasbescherming en landbouwbenodigdheden, evenals de verkoop/distributie van veevoeding. Vaesken heeft een klantenkring van 2000 landbouwers en veehouders in de regio Hauts-de-France. Het bedrijf realiseert een omzet van 70 miljoen euro. Het bedrijf ontvangt 160.000 ton graan en verdeelt  50.000 ton diervoeder. Deze activiteiten worden gerealiseerd in 26 vestigingen.

Nieuwe weg

Jean-Jacques Vaesken

“We zijn verheugd een nieuwe weg te kunnen inslaan door onze samenwerking met Arvesta. Zo maakt Vaesken zich klaar voor de uitdagingen van de landbouw van morgen”, vertelt Jean-Jacques Vaesken, voorzitter van de groep Vaesken.

Het management van Vaesken zal nauw samenwerken met Arvesta. “Samen met de lokale teams verzekeren we de continuïteit en bouwen de business in Frankrijk verder uit”, aldus beide partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.