Personalia
mineral valley
Ingrid Jansen is de nieuwe directeur van de Stichting Mineral Valley Twente.

Ingrid Jansen wordt de nieuwe directeur van Stichting Mineral Valley Twente. De stichting richt zich op oplossingen die bijdragen aan een gezonde bodem, duurzame bemesting, kringlooplandbouw en duurzame voedselproductie. Hierbij moet sprake zijn van een toekomstgericht verdienmodel voor de agrarische ondernemer.

Samenwerking

Stichting Mineral Valley Twente is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Jansen is enthousiast over haar benoeming en heeft ambitieuze plannen. “Ik vind het heel belangrijk om de ambitie van deze stichting de komende jaren uit te bouwen. Er is al een hele goede basis gelegd. Mineral Valley heeft de mogelijkheid om hét gebied van Nederland te worden waar kennis, onderzoek en de kunde van boeren en tuinders samenkomen.”

Mestverwaarding

Mineral Valley houdt zich bezig met thema’s zoals bodemgezondheid en mestverwaarding. Jansen: “Ik denk dat dit breder wordt gekoppeld aan andere actuele onderwerpen, zoals biodiversiteit, circulaire landbouw, energietransitie en klimaatadaptatie. Daarbij is het zaak om ook in te zoomen op het boerenerf. Daar komen al deze onderwerpen samen.” Volgens de nieuwe directeur zijn er volop kansen als betrokkenen een aanpak dragen. “Nauw in contact staan met hen, dat vind ik in mijn nieuwe functie belangrijk.”

Stimuland

Jansen is naast directeur Stichting Mineral Valley Twente ook directeur van Stichting Stimuland, die zich inzet voor leefbaar platteland en een sterke agrarische sector. In de jaren daarvoor heeft zij ervaring opgedaan als beleidsmedewerker in het Europees Parlement en als senior beleidsmedewerker Financiën en Landbouw en Natuur in de Tweede Kamer. Daarnaast was ze voorzitter van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV).

Lees ook: POV benoemt Linda Janssen tot nieuwe voorzitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.