Nieuws

Poolse Golpasz in handen De Heus

Golpasz

De Heus is voornemens het Poolse voerbedrijf Golpasz over te nemen. Golpasz heeft een jaarlijkse productie van 500.000 ton mengvoer. De Poolse mededingingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren.

Beide bedrijven zullen profiteren van de voorgenomen overname, stellen de ondernemingen. De Heus en Golpasz beschikken beide over gespecialiseerde kennis van diervoeding, dierhouderij en veeteelt. Vanuit deze kennis en expertise zijn de bedrijven in staat oplossing op maat te bieden aan de agrarische klanten. “Het combineren van onze bedrijven zal de ontwikkeling in deze regio een impuls geven”, zet Adam Zaleski, algemeen directeur van De Heus Polen.

Kalkoenen

Golpasz beschikt bovendien over gespecialiseerde kennis als het gaat om kalkoenvoer. Dit is volgens Zaleski toegevoegde waarde voor De Heus. “Dankzij de overname krijgen we toegang tot het internationale netwerk en de expertise centra van De Heus. Dit zal ons ondersteunen bij de ontwikkeling van productinnovaties.”

Efficiëntie

Wiesław llków, algemeen directeur van Golpasz, verwacht dat het bedrijf dankzij de gecombineerde expertise en kennis nog sterker wordt. “We zullen onze klanten nog beter kunnen bedienen en ondersteunen bij de vooruitgang op hun bedrijf. Continue verbetering van de efficiëntie op het boerenbedrijf is een sleutel tot succes”, aldus Ilków.

Golpasz beschikt in Polen over vier fabrieken. Het bedrijf maakt naast kalkoenenvoeders, ook voeders voor pluimvee, varkens en rundvee.

De benodigde documentatie om de overname te bekrachtigen is voorgelegd aan de Poolse mededingingsautoriteiten. In afwachting van de definitieve goedkeuring blijven de bedrijven ongewijzigd opereren.

Lees ook: De Heus versterkt positie in Indonesië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.