Nieuws
De leden van CAV Den Ham hebben ingestemd met de samenwerking met EJ Bos Diervoeding.

CAV Den Ham en EJ Bos Diervoeding in Ederveen gaan samen voer maken en gezamenlijk investeren in de fabriek in Den Ham. “Daarvoor gaven de coöperatieleden dinsdagavond 14 juli groen licht”, aldus verklaart Harry Grooters, algemeen directeur van de coöperatie, in een bericht dat EJ Bos op Facebook plaatste.

Nieuwe BV

De voerfabriek in Den Ham komt in een onroerend goed-bv, waarvan beide bedrijven voor de helft eigenaar worden. “Er is een investeringsplan voor de komende drie jaar, waarmee enkele miljoenen euro’s mee gemoeid zijn”, vertelt Grooters. Later dit jaar wordt gestart met de renovatie en de vernieuwing van de fabriek. De voerfabriek in Den Ham moet dankzij deze aanpak voor de komende tien jaar weer up-to-date zijn en tegen een scherpe kostprijs kunnen produceren.

Formaliseren

Grooters spreekt van een historische stap voor coöperatie Den Ham. EJ Bos Diervoeding in Ederveen laat al mengvoer maken in Den Ham. De samenwerking wordt nu de leden van Den Ham daarmee hebben ingestemd, geformaliseerd.

Behoud zelfstandigheid

Het gaat om samenwerking aan de ‘achterzijde’. Beide bedrijven maken hun eigen voeders, volgens eigen recepten en voor hun eigen klanten. “EJ Bos Diervoeding en CAV Den Ham blijven zelfstandige ondernemingen. Alleen de fabriek wordt gezamenlijk gebruikt”, aldus Grooters.

Lees ook: Mogelijke samenwerking CAV Den Ham en EJ Bos Diervoeding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.