Nieuws
Nukamel
Liprovit en Nukamel start a collaboration on the production of fat filled whey powders.

Liprovit en Nukamel hebben hun krachten gebundeld voor de ontwikkeling van vethoudende weipoeders. De gezamenlijke inzet van verkoop en productontwikkeling van deze poeders is speciaal gericht op Latijns Amerika en Rusland.

Gebaseerd op de nieuwste technology heeft Liprovit een nieuwe sproeitoren gebouwd waarmee 40.000 ton zuivelproducten op jaarbasis kunnen worden gemaakt. In het bijzonder vethoudende weipoeders.

Zuivel

Liprovit is specialist in het formuleren en produceren van vloeibare melkvervangers voor kalveren en biggen en onderdeel van de Fuite-groep. Nukamel ontwikkelt en produceert kalvermelkvervangers. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld als kennispartners voor de toepassing van zuivelproducten in diervoeders. Nukamel is actief in zestig landen wereldwijd.

Doel van de samenwerking is om kwalitatief hoogwaardige producten te ontwikkelen die kunnen worden gebruikt als melkvervanger. De focus ligt daarbij onder andere op productstabiliteit, menggedrag en de productstroomeigenschappen.

Specialisatie

De toegenomen specialisatie in de voerindustrie en de genetische ontwikkeling in de dierhouderij zijn voor beide bedrijven aanleiding om de samenwerking aan te gaan. “De vraag naar specifieke toepassingen en producten groeit”, constateren Jan Druyts (Nukamel) en Jan Fuite (Liprovit). “Samen kunnen we verder werken aan kwalitatief hoogwaardige producten in dit marktsegment om wereldwijd te vermarkten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.