Nieuws
opschorten

De stichtingen Stikstofclaim en Agrifacts (STAF) zetten het kort geding tegen het ministerie van LNV door. Ze spannen het kort geding aan omdat volgens hen een goede onderbouwing van de voermaatregel ontbreekt.

Beide stichtingen hadden LNV om gegevens gevraagd die door het ministerie waren gebruikt voor haar berekeningen van de eiwitlimieten. Met deze gegevens willen STAF en Stikstofclaim de berekeningen controleren en vergelijken met de praktijkcijfers.

WOB

LNV kwam in reactie daarop met een brief over de WOB-procedure, maar dat duurt Stikstofclaim en STAF te lang, waarop vrijdagmiddag werd besloten het kort geding op te starten.

Te weinig info

Dinsdagmiddag kwam het ministerie met aanvullende gegevens. STAF laat echter op Twitter weten dat in dat document nog steeds essentiële informatie ontbreekt. “Wij hebben gistermiddag een notitie van LNV ontvangen met restrictie ‘niet voor verspreiding/publicatie’. Echter, een belangrijk deel van de info ontvingen wij nog niet. Transparantie en openheid ontbreken bij de voermaatregel, wij zetten het kort geding door.”

Reactie NMV

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) heeft woensdagochtend in een persbericht laten weten de gesprekken met het ministerie te staken zodat ruim baan kan worden gegeven aan het kort geding.

“Het aanspannen van een kort geding wordt telkens uitgesteld, omdat LNV ‘nog in gesprek is met de sector’. LNV levert geen cijfermatige onderbouwing, levert helemaal niets. Wanneer gesprekken met de sector het kort geding in de wielen rijdt, is verder spreken niet verstandig. (..) Het is nu tijd om ruimte te geven aan het kort geding.”

Lees ook: STAF en Stikstofclaim dreigen LNV met kort geding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.